15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarii, bombardaţi de prefect cu solicitări

Primarii, bombardaţi de prefect cu solicitări

Prima întâlnire a prefectului Silviu Dumitru cu primarii din judeţ s-a transformat ieri într-o avalanşă de solicitări făcute de înaltul funcţionar public către edili. Iniţial, acesta le-a cerut primarilor să îi prezinte cât mai curând situaţia autorizării unităţilor de învăţământ aflate pe teritoriul localităţilor pe care le conduc şi estimări privind înfiinţarea culturilor de toamnă şi situaţia efectivelor de animale. În timpul şedinţei, prefectul a primit o listă de solicitări întocmită de subprefectul Ionel Ciobotea, listă căreia i-a dat citire.

„Sunt primării unde nu aveţi secretar şi contabil. În câţiva ani s-ar putea să lucrăm informatic, nu o să mai luăm de la dumneavoastră hârtiuţe. Vom lua date dintr-o bază de date şi vom şti tot, inclusiv câţi dinţi are primarul. Şi mai e ceva: veniturile proprii. Implicaţi-vă, că sunt unii cărora le mai pică din buzunar ceva dacă îi tragi de mânecă“, a spus prefectul Dumitru.

 

Parcuri industriale
în loc de discoteci

 

Aria domeniilor în care prefectul a cerut mai multă implicare din partea edililor şefi, şi aşa plictisiţi după şedinţa-maraton de trei ore, a fost atât de largă încât, la un moment dat, primarilor li s-a cerut să facă parcuri industriale în localităţile pe care le conduc pentru a determina tinerii să muncească în loc să meargă la discotecă şi să provoace scandaluri.

„Dacă îi dai de lucru, seara cade la pat şi se culcă liniştit, nu se mai duce la discotecă“, a explicat Dumitru. Altă problemă care a ajuns la urechile înaltului funcţionar public este nerespectarea programului de lucru la primării. „Sunt sesizări că nu se respectă programul de lucru la primării. E bine să le atrageţi atenţia că băutura în timpul programului e cel mai al dracu’ lucru. Mai bine eşti în concediu medical decât să vii beat la serviciu“, a spus Dumitru.

Când le-a venit rândul să vorbească, majoritatea primarilor care au luat cuvântul s-au plâns de problemele pe care le întâmpină la repararea şcolilor şi de faptul că nu au o relaţie bună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU